Register MG – SVW


Historie

Eind 1935 werd door de MG fabrieken in Abingdon de 2 liter MG SA Saloon (afb.1) geïntroduceerd. Deze “super sporting saloon” werd uitgerust met een 16 HP 6 cilinder motor met een inhoud van 2.062 cc. Opvallend waren de sportieve lijnen en de rijke uitrusting en afwerking van deze op en top tourwagen.

Het dashboard werd opgesierd met zgn. marine look klokken in een geblauwde koperen plaat. Dit dashboard is terug te vinden in alle SA’s, VA’s en WA’s. In juli 1936 werden er op basis van de SA 2 liter twee open versies geïntroduceerd, te weten de SA Charlesworth Open Tourer en de Tickford Drophead Coupe.

Gelijktijdig werd het motorvermogen vergroot tot 2288 cc.

In oktober 1936 werd vervolgens het 1.5 liter model VA aangekondigd als opvolger van 6 cylinder Magnette. De vier cilinder 1546 cc. motor gaf een vermogen af van 12 HP, goed voor een topsnelheid van 77 mph voor het model open tourer. (80 mph met de voorruit omlaag !).

Naast de open tourer (afb.2) was de VA verkrijgbaar als saloon en tickford drophead coupe model.

Ter completering van de range werd in 1938 de WA (afb.3) op de markt gebracht; Deze auto die veel weg heeft van de SA had een vermogen van 19.83 HP komende uit een 6 cilinder, 2561 cc motorblok.

Hoewel deze grote MG’s werden geroemd vanwege hun uiterlijk en uitstekende rij eigenschappen, werd de productie in 1939 gestopt.In Nederland zijn bij het SVW Register 25 auto’s bekend, verdeeld over de drie types. 1n 1992,1995 en 1998 zijn internationale bijeenkomsten georganiseerd; tijdens deze bijeenkomsten zijn SA’s, VA’s en WA’s te zien uit verschillende Europese landen. Behalve aan de bezitters van deze fraaie MG’s, worden uitgebreid van tevoren aan de club bladen de uitnodigingen voor de bijeenkomsten gemeld.

Alle informatie over MG’s van het type SA, VA en WA in Nederland (en vragen hierover) is welkom bij de registerbeheerder.


Registerbeheerder

Peter van den Heuvel
E-mail: svw-register@mgtto.nl

Registerformulier inschrijven.


Technisch advies
Bas de Voogd
E-mail: hauntedsaloon@zonnet.nl


Toegelaten types

MG –  SA, VA, WA