Blog 162 – Kippenvel

Nog even terug naar afgelopen zondag, naar het circuit dat zoveel commotie veroorzaakte, terecht of onterecht. Het werd het toneel voor een groots oranjefeest. Beelden van een perfect georganiseerd evenement gingen de hele wereld over en de F1-fans zorgden voor een ongekende positieve sfeer. De zonnige zee naast het circuit viel in het niet bij de oranje zee die zich op het circuit formeerde. Daarbij nog een Nederlandse coureur op pole position. Meer heb je niet nodig voor een prachtige eerste Dutch Grand Prix op Zandvoort.

Misschien was u er zelf bij, misschien heeft u thuis gekeken? Dan hoop ik dat u dezelfde mening bent toegedaan. Ondanks alle ’tegengas’ is men er in geslaagd om een fraai visitekaartje af te geven.

Nog nooit heb ik zo dikwijls het woord ‘kippenvel’ voorbij zien (horen) komen als tijdens de uitzending op zondag 5 september. Na het Wilhelmus van Davina Michelle, bij de beelden van toeschouwers, in commentaren en reacties tijdens de race, na afloop …

Max is koning, de kranten stonden er vol mee. Lewis Hamilton sprak lovend over zijn collega’s, het nieuwe circuit en over ‘the crowd’, het enthousiaste publiek.
Op één van de dagen voorafgaand aan de race was hij te gast bij het Jeugdjournaal en gaf hij antwoord op vragen van kinderen. Een beeld van een ‘andere Lewis’ die verklapte dat hij stroopwafels zo lekker vindt.

 

De jongensdroom uit de vorige blog is uitgekomen, het jongensboek kreeg een ‘happy end’ en volgende week gaan we weer over tot de orde van de (vrij)dag.

Max werd al gefeliciteerd door Jumbo, MGTTO sluit zich daarbij aan.

Mooi weekend!

 

MGTTO Standaard Afb