Blog 205 – Vegan

Vegan is booming …
De levensstijl waarbij (voor zover praktisch mogelijk) alles vermeden wordt wat van dieren afkomstig is of op dieren is getest: veganisme neemt een grote vlucht.
Het gaat allang niet meer om alleen vleesvervangers, maar ook om vervangers voor leer, voor verzorgingsproducten. Eigenlijk, voor zo’n beetje alles. Dat betekent geen leren schoenen, geen producten met bijenwas, glycerine, gelatine.

Vegan is booming …
Voor je eigen gezondheid, voor de dieren, voor het milieu en natuurlijk dringt de trend ook in autoland door. De vegan auto rukt op, voorzien van gerecyclede onderdelen en veganistische interieurs. Zo is BMW uitgerust met Sensatec, Nissan met Sofilez, Audi met Climatex en Porsche, hoe kan het ook anders, met Race-Tex.

It’s original … a real British car.

 

 

 

MG-rijders die van origineel houden, zullen het waarschijnlijk moeilijk vinden om aan de vegan trend te gaan meedoen, wat hun auto betreft dan wel.

En eerlijk gezegd: in het dagelijks leven vind ik het ook wel een dingetje, want alles waar ‘vegan’ bij staat, is direct fors duurder, ook al zijn de productiekosten dat meestal niet.

Wat is wijsheid? Hoezeer ik ook van groen, planten en dieren houd, ik durf het niet te zeggen. Misschien allemaal van alles een beetje minder?

Fijn weekend!

 

MGTTO Standaard Afb