Blog 104 – Oemkeboem

Een blog met de titel vakantie hebben we al gehad (blog 83), dus moest het nu iets anders worden. En u leest het goed: oemkeboem is het geworden, want het gaat natuurlijk toch over vakantie. De scholen zijn dicht, niet vanwege corona, maar gewoon dicht. Geen lange files, niet door corona, maar gewoon vanwege de vakantie.

Je kunt natuurlijk niet gewoon zeggen dat je niet op vakantie gaat, maar daar is van alles voor gevonden. Kijk eens wat een keuze je hebt om te vertellen dat je thuis je vakantie doorbrengt:

Gran Balconia, Bad Meingarten, Côte de Jardin, Costa del Zolder, Balconiënburg, Tuinesië, het Gardenameer, een gegarandeerd regenvrije vakantie in Saint Sousterrain en Oemkeboem … 

Daarover straks meer!   

 

Wat MGTTO betreft, het mag dan een club zijn met wat oudere leden, de vaart zit er gelukkig nog steeds in (en dan bedoel ik niet alleen die van de autootjes). Het bezoek aan de website zou wel wat frequenter mogen plaatsvinden en ook Facebook kan nog wel wat volgers gebruiken. Heb je geen Facebook-account? Je bent nooit te oud om te leren en … je wereld wordt er wel een stukje groter door. 

In Square Front nr. 2/2014 plaatsten we deze foto van De Garage InN (www.degarageinn.nl), een B&B in Hank. De foto is van Gert Vennink die zijn ervaring in De Garage InN met de MGTTO-leden deelde.

De Garage InN biedt je (naast een parkeerplaats voor je auto) een slaapplaats voor jezelf en een uitvalsbasis voor wandelen, fietsen en autorijden in een prachtige oemkeboem, de Brabantse Biesbosch

Oemkeboem, het woord is nauwelijks meer te herleiden tot waar het voor moet staan nl. Umgebung (omgeving). Persoonlijk had ik het dan toch iets anders geschreven: Oemkéboeng, bijvoorbeeld, maar toch … veel plezier, waar dan ook!

MGTTO Standaard Afb