Blog 110 – Virus

Heb je het over virus, dan volgt er al direct corona of Covid-19. De wereld wordt er door beheerst, maatregelen worden genomen en bekritiseerd. Maar er zijn meer virussen dan het coronavirus.
De Vierdaagse in Nijmegen veroorzaakt de Vierdaagsekoorts, een gevolg van het verslavende Vierdaagse-virus. De Airborne wandeltocht is misschien wat minder bekend, maar ook die tocht kent een aantal mensen die besmet zijn, met in dit geval het Airborne-virus. Want ook al ging die tocht niet door, er werd op eigen initiatief wel gewandeld en zo werden de gesneuvelde militairen en andere slachtoffers toch herdacht.

In Wuhan, waar het allemaal begon, is van een virus weinig meer te merken.
Er wordt zonder het gebruik van mondkapjes uitbundig gefeest.
De Wuhan’s Post Covid Pool Party werd door duizenden bezocht, dit tot grote verbazing van het Westen waar uit alle macht geprobeerd wordt het virus onder controle te krijgen.

Virus
Een ‘kleine’ ziekteverwekker en waar is het naast corona verder nog te vinden?

In muziek: Noorse, Russische en Argentijnse bands dragen de naam Virus. In de filmindustrie: Virus, een Japanse rampenfilm uit 1980, een Amerikaanse horrorfilm uit 1999.
Virus, een stripalbum uit de serie Robbedoes en Kwabbernoot, een TV-programma op Canvas en … de naam van een Frans automerk dat tussen 1930 en 1935 te krijgen was bij Garage Renouvier in Parijs. Wie kan van deze Virus een foto laten zien?

 

Maar dan, dan is er nog het MG-virus, er is geen documentatie over te vinden, wel een groot aantal cartoons. Daarvan hebben we er al wat laten zien in eerdere blogs, vandaag weer een tekening, één die aangeeft. dat het MG-virus wel erg ver kan gaan.

 

Wij wensen je een virusvrij weekend,
en een virus-vrije week tenzij …
er een rit in een MG op het programma staat.

Safety fast … !

 

MGTTO Standaard Afb