Blog 117 – Energie

Heb jij al een energielabel voor je huis aangevraagd? Als je over een eigen huis beschikt en je denkt erover om dat verkopen, dan wordt zo’n energielabel verplicht. Je aanvraag wordt beoordeeld door één van de meer dan 600 deskundigen uit wie je kunt kiezen. Dat kiezen wordt wel vergemakkelijkt door het prijskaartje dat aan die deskundigen hangt: tussen de vijf en de meer dan honderd(en) euro’s.

Tijdens deze coronacrisis wordt geadviseerd om goed te ventileren, ramen open, kinderen zitten te koukleumen in de klas, dus wat is er mis met een huis dat minder goed is geïsoleerd?
In de toekomst komt er (zegt men) ook nog een funderingslabel bij, om te voorkomen dat er ‘een kat in de zak’ wordt verkocht. Wat zullen we nog meer kunnen verwachten?

Naast ventileren (en energie besparen) worden er op het gebied van energie nog meer adviezen gegeven. Het betreft dan wel een ander soort energie: bij de lunch de nationale boterham met kaas inwisselen voor een gezonde groentehap.
Gezegd wordt dat één op de drie Nederlanders nooit groente of fruit eet tijdens de lunch, reden voor het uitroepen van een Nationale groente- en fruitdag, goed voor je persoonlijke energie. Die eerste energiedag vond plaats op 14 oktober 2020.

En hoe zit het met oldtimers? Die hebben brandstof nodig om energie te kunnen produceren. Energie die gezien wordt als vervuilend, die naast boze opmerkingen ook nog CO2 uitstoot. Thierry Baudet spreekt over ‘klimaathysterie. dat lijkt ons niet terecht, Er zijn mogelijkheden om iets te doen, die uitstoot compenseren door bijvoorbeeld het planten van bomen. MGTTO bezint zich op dergelijke mogelijkheden. Het laatste woord daarover is nog niet gezegd, 

 

Tot die tijd, wees zuinig met energie, verhoog die van jezelf en vooral: blijf gezond!

 

MGTTO Standaard Afb