Blog 118 – Wintertijd

De klok ging een uurtje terug en dus zijn we weer in onze standaard tijdmodus beland. Dankzij een toenmalige oliecrisis en met het doel energie te besparen, werd in 1977 in Nederland zomer- en wintertijd ingevoerd.

Na al die jaren is nog steeds niet met zekerheid vastgesteld of het werkelijk besparing van energie oplevert. Wel geven veel mensen aan vanwege de omschakeling klachten te hebben omdat hun natuurlijk bioritme wordt verstoord.

Wat kunnen we u bieden voor een duurzaam en prettig  leven in een wintertijd met Covid-19. Toch maar weer een paar tips!

Leef lokaal en zoek naar mooie bestemmingen in eigen land. Reisjournalist Corno van den Berg laat u een aantal van die bestemmingen zien op zijn website www.droomplekken.nl   Via www.duurzaamthuis.nl kun je onder meer snuffelen naar groente- en fruitpakketten (vast wel bij jou in de buurt).

Buiten bewegen voor meer contact met de natuur. Fietsen bijvoorbeeld, gezond en beter voor het milieu (al moeten we onze autootjes natuurlijk niet vergeten). Het opvragen van fietsroutes schijnt met 69% te zijn gestegen, dat is veel. En voor het gemak bestaat er ook een app; mocht deze nog op je telefoon passen, dan kun je Fietsen123 downloaden om daarna de mooiste routes uit te kiezen.

Een flinke wandeling is natuurlijk ook een aanrader met daarna bijvoorbeeld een stevig bord boerenkool.
Een mooi moment voor nog een tip: het BKB (BoerenKoolBoek) waarin etensaardigheden over boerenkool. Weetjes, feiten en recepten van auteur Humphrey Otten. Het boek is bij de boekhandel verkrijgbaar!

Overigens, heeft iedereen inmiddels de recepten van Piera al uitgeprobeerd? De Trenette al pesto (een aanrader) of de Cassoeula? Voor als u zich toch nog even in het buitenland wilt wanen. U vindt de recepten in Square Front van dit jaar.

Wat je ook gaat doen, doe het met plezier!

MGTTO Standaard Afb