Blog 119 – Nieuws en zo

Ook (of juist) in deze slechtere tijden wil iedereen een graantje meepikken, toch iets verdienen, profiteren van de malaise, zelfs van andermans angst.
Nepnieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje en de invloed ervan is groot. Er zijn nogal wat theorieën en complottheorieën in omloop, variërend van het virus dat in een Chinees laboratorium werd gemaakt tot en met Bill Gates die profiteert van het virus en zijn fortuin wil aanvullen met de verkoop van vaccin.

Verstandig om niet klakkeloos alles te geloven wat in de kranten of op internet staat. Gelukkig zijn er mogelijkheden om hulp te krijgen. Wat te denken van een spel om je te leren op het gebied van Covid-19 nepnieuws van echt nieuws te onderscheiden (www.goviralgame.com).
Ook de mensen van Mediawijsheid (www.mediawijsheid.nl) kunnen je vast wel een stuk wijzer maken.

Laat ik nu geloven dat wij, MGTTO-leden, al die informatie niet nodig hebben, dat wij verstandig zijn en zelf wel kunnen beoordelen wat het echte nieuws is. Maar misschien is het soms beter om al dat nieuws maar even niet te volgen en je te beperken tot wat dichtbij is en daarvan te genieten.

Eén ding wil ik toch nog even kwijt:

Het aanbod van mondkapjes rijst de pan uit en dat terwijl het nut ervan nog veel vraagtekens oproept. Het is wel weer eens een andere manier om reclame te maken of om te laten zien welke hobby je hebt (zoals hieronder).

Natuurlijk wordt het ook een modeartikel dat bij je outfit moet passen. Ze zijn er dan ook in alle kleuren, de mondkapjes, met streepjes, ruitjes, stippels, bloemen, vlinders en tijgerprint. Baat het niet, dan ziet het er in ieder geval vrolijk uit.

 

U weet toch wel dat naast het nieuws op de MGTTO-website ook nieuws op onze Facebook-pagina en op Twitter wordt gezet?  Al kunnen we bijna nergens heen, MGTTO timmert toch aan de weg.

MGTTO Standaard Afb