Blog 308 – Seasons

Tijdens de F1-race in Montreal hoorde ik van onze Max de uitspraak four seasons in one day. Hetgeen betekende dat het weer in één dag vier seizoenen liet zien en daar moet je dan maar het beste van zien te maken.

Zo verging dat ook de toeschouwers bij het tennistoernooi ‘Libéma Open’ in Rosmalen bij het Autotron, ieder wel bekend. Daar was het ook al geen pretje om op de tribunes naar de wedstrijden te kijken. Regen, wind en lage temperaturen: je moet er wat voor over hebben.

Maar vlak onze eigen gelederen niet uit. Ik heb al heel wat evenementen voorbij zien komen en, tjonge, onder wat voor weersomstandigheden. Four seasons in one day, vertel eens iets nieuws. Dit is wel Nederland, het kikkerlandje met de wisselende seizoenen.

Landelijke rit (juli 2020)

Ik bewonder de ‘diehards’ die zich van de seizoenen niets aantrekken, die hun auto uit de stalling halen, de kap achterwege laten (als ze er al een hebben) en rijden maar!
Er zijn oldtimerbezitters die trots vertellen dat er nog nooit een drup regen op hun auto is gevallen. Kijk, dat is pas echt zonde, want die autootjes zijn gemaakt om te werken, niet om alleen maar mooi te zijn. Lees daar meer over in ‘Nooit in de regen’ (blog 271).

De afgelopen dagen hebben we even van zomerse temperaturen kunnen genieten. Maar ‘voor je het weet, is het weer voorbij’ en geeft de thermometer heel wat graden minder aan. Wel een mooie temperatuur om met je MG te gaan toeren.

Een plaatje van een MG J2 tot slot (bron: Mike Gardiner, Octagon Car Club). Is hij aan het werk of staat hij alleen maar mooi te zijn?

We wensen je fijne weersomstandigheden en veel rijplezier!

MGTTO Standaard Afb