Blog 128 – Techniek

Als corona er niet was geweest, hadden we elkaar afgelopen zondag (10 januari 2021) op de MG Informatie- en Onderdelendag in Houten ontmoet, we hadden onder het genot van een glaasje bubbles even kunnen bijpraten.
Al jarenlang zijn Kaj en Maria van Ginkel de drijvende krachten achter dit evenement, meestal gewoon ‘Houten’ genoemd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Houten Alternatief uit het brein van Kaj ontsproot. Toch nog een beurs, zij het een virtuele, op 10 januari.

En wat was er voor de liefhebbers veel te halen: bij individuele verkopers, bij gerenommeerde bedrijven, bij onze eigen clubleden (al waren dat er op het eerste oog geen tientallen).

De wonderen der techniek zijn door velen in woorden beschreven of in beelden vastgelegd. Dankzij al die wonderen profiteren we nu van de vele mogelijkheden die ons leven comfortabel maken, misschien zelfs wel té comfortabel.

Zoals veel dingen ‘automatisch’ gaan, nemen we ook automatisch aan dat het zo hoort, we zijn eraan gewend.

Oude technieken behoren bijna allemaal tot de industriële geschiedenis, we zien ze in het Openluchtmuseum of we zien ergens nog een oud baasje manden vlechten. Ook autotechniek is aan snelle veranderingen onderhevig, de computer voor het opsporen van mankementen speelt daar nu een grote rol.

Maar hoe zit dat dan met de oldtimers? Gelukkig hebben wij (MGTTO) onze eigen ‘computer’ in de vorm van de gebroeders Oudejans. En sinds kort beschikken we over onze eigen technische pagina op de website, exclusief, dus alleen voor leden! In diverse rubrieken vindt u daar het antwoord op uw vragen. De pagina werd een dag na plaatsing al vele malen bezocht. Hoe mooi zou het zijn als onze voorzitter met dit exclusieve aanbod weer wat nieuwe leden weet te winnen!

Veel succes op technisch (en ander) gebied.

MGTTO logo

MGTTO Standaard Afb