Blog 127 – Generatie C

Er wacht ons een maand zonder feestdagen, een saaie maand (vinden sommige mensen), een lange maand. Wellicht kan deze blog bijdragen tot een leuk tijdverdrijf, maar we beginnen met het stellen van een vraag: zijn er in uw omgeving in de afgelopen maanden kindertjes geboren? En wist u al dat die kindertjes gerekend worden tot de generatie C, de generatie die in coronatijd is geboren.

Niet alleen generatie C is een nieuwe benaming; wat een schat aan nieuwe woorden is er in de coronaperiode ontstaan, de Dikke van Dale heeft het er druk mee. Zo maakten we kennis met coronakilo, raamvisite, raamzwaaien.
Gebarentolk Irma heeft gezorgd voor het Irma-effect, de toenemende belangstelling voor het prachtige vak van gebarentolk.

Winkels en openbare gebouwen werden voorzien van kuchschermen,
we kregen last van hoest- en snotterschaamte en ondanks
het raamknuffelen bleek er toch huidhonger te ontstaan.
Ons land is overspoeld door een grote hoeveelheid nieuwe scrabblewoorden
waarmee je veel punten kunt scoren.

Wilt u wel scrabbelen maar geen coronawoorden gebruiken?
Dan is er nog een andere optie: gebruik alleen woorden die betrekking hebben op T-type techniek.
De ‘Ye olde MG workshop’ uit Square Front kunt u als naslagwerk gebruiken.
Een paar voorbeelden: vlotterkamerdeksel, splitpengat, oliefiltermodificatie, luchtfilterspruitstuk. Het is wel mogelijk dat er niet zoveel letters op het scrabblebord passen, maar daar is vast wel een oplossing voor te vinden.
Het woord dashboardwaarschuwingslicht is prachtig, maar helaas, dat past zeker niet op het bord, wel in stukjes …

 

Laten we hopen dat we ons in de komende maanden kunnen voorbereiden op betere tijden. We zijn er nog niet, dus pas goed op uzelf en let ook een beetje op anderen.

En veel ‘scrabbleplezier’ ..?

 

MGTTO Standaard Afb