Blog 129 – Na een jaar

Wie kan mij vertellen wat we in ongeveer een jaar tijd op coronagebied hebben bereikt? Na alle maatregelen die werden voorgeschreven, lijkt het niet te verbeteren. Aan voorlichting kan het toch niet liggen: nog nooit heb ik zo’n groot aantal experts hun, dikwijls tegengestelde, adviezen horen verkondigen. Zo veel en zo vaak dat je er een beetje moe van wordt, of boos, of teleurgesteld, want waarom lukt het ons niet om corona achter ons te laten? Wie het weet, mag het zeggen …

Voor en na de val van het kabinet, lijkt vaccineren de oplossing al is niet iedereen daarvan overtuigd. Het breed uitgemeten nieuws van ‘de eerste prik’ roept bij velen zelfs wat ergernis op.
Wel weer een nieuwe uitdaging voor slimmeriken: als ‘zorgteam’ mensen een versnelde vaccinatie aanbieden tegen een bedrag van € 71,95. Het geld is weg en vaccineren is er niet bij.
Een avondklok wordt als laatste instrument ingezet en wat denk je? Op voorhand ontstaat al een levendige handel in jasjes van PostNl en Thuisbezorgd (voor maaltijden). Want met zo’n jasje aan mag je wel ’s avonds op straat (denkt men). Honderden euro’s worden er voor jasjes gevraagd en geboden. Triest …

Back to business: het bestuur van MGTTO buigt zich intussen over mogelijkheden om toch een aantal zaken, zoals die op een Algemene Ledenvergadering verplicht zijn, af te kunnen ronden.
Een gezellig samenzijn zit er helaas niet in. We houden u zeker op de hoogte via de website of via een nieuwsbrief. Ook het eerste 2021-nummer van Square Front is in de maak. Eind februari ligt het zoveelste coronanummer met informatie en nieuws bij u in de brievenbus.

 

Wij mogen dan wel Engels georiënteerd zijn, maar toch, kijk uit voor die ‘Engelse variant’. Laat dat virus niet de overhand krijgen op het MG-virus.

 

 

MGTTO Standaard Afb