Blog 165 – Hoezo dan?

Sinds enige tijd doe ik mensen plezier met een boek (denk ik). Omdat ik wel eens een tafel huur op een vlooienmarkt, dumpt men bij mij van alles, ook boeken. En omdat ik het niet goed vind om boeken weg te gooien, verkoop ik ze voor één euro per stuk. En dat doet mensen toch plezier (dacht ik).

Maar eerst even dit: Sir Anthony Hopkins, geboren in 1937, acteur en Oscarwinnaar, liet in een interview weten dat we (de mensheid) een groot deel van ons leven vergooien aan nonsens en gekibbel, dat we leven in een wereld vol haat en beschuldigingen. Dat we dat maar eens moeten oplossen, dat we moeten waarderen wat we hebben. Daar ben ik het in principe helemaal mee eens. 

Alleen wordt het wat lastiger als ik merk dat men mijn boeken meeneemt zonder af te rekenen of … alleen maar geld uit het geldkistje graait. Moet ik nu denken: ik vergooi mijn leven niet aan nonsens, de wereld zit al vol met haat, ik waardeer wat ik heb? Hoezo dan?

Op zo’n moment verlies ik toch echt wel even het vertrouwen in de mensheid en vraag me af of het ooit wel goed zal komen. Met mij wel (denk ik) want of ik nu iemand plezier doe met een boek of met een euro, uiteindelijk maakt het niet veel uit. Hoewel … hoezo dan? En soms toch om moedeloos van te worden.

Er is al genoeg haat in de wereld, laten we daar als lid van een vriendenclub (waar onze voorzitter zo vaak de nadruk op legt) niet aan meewerken. Laten we proberen met de nalatenschap van Cecil Kimber, met de adviezen van Sir Anthony Hopkins en ons eigen verstand er iets moois van te maken.

Een vreedzaam weekend toegewenst.

Foto gemaakt door Hans Verbeek tijdens de ALV in februari 2020 en .. u kunt nog tot 17 oktober a.s. inschrijven voor de MGTTO Social meeting op 23 oktober (15.00 uur Heerlijkheid Eck en Wiel).

 

MGTTO Standaard Afb