Blog 166 – Broem broem

Heb jij vroeger, toen je klein was, ook een autoracebaan gekregen: voor je verjaardag of als sint- of kerstcadeau? Of waren er nog geen autoracebanen te koop toen je klein was en heb je het later met je kinderen of kleinkinderen lekker ingehaald. En was het toen een racebaan van het merk Carrera, de baan waarop al meer dan 50 jaar enthousiast wordt gereden?

Daaraan moest ik denken bij het zien van een televisie-programma met de naam Car Wars.
Daarin werd fanatiek gestreden om de punten die je met een radiografisch bestuurbare auto kon verdienen. Het ultieme spel voor fanatieke autorijders: met straatraces, off-road parcoursen en behendigheidsopdrachten. Uiteraard werd Car Wars mogelijk gemaakt door Carrera, who else!

Het haalde niet altijd ‘het beste’ in de deelnemende BN-ers naar boven maar in het heetst van de strijd zorgde een panische kreet zoals hey, mijn batterij vliegt eruit, mijn batterij vliegt eruit, hey zeker wel voor de nodige hilariteit. Het was een spannend programma voor de autorijders, een ontspannend programma voor toeschouwers.

Bij het zien van dat programma moest ik ook denken aan de kleppendekselrace tijdens de MG Informatie- en Onderdelendag in Houten (januari 2020). Jeetje, wat werd ook daar fanatiek gestreden om een eerste plaats en wat was er vooraf hard gewerkt om het mooiste kleppendekselmodel in elkaar te knutselen. Zodra het weer kan: zeker voor herhaling vatbaar.

Safety fast, have fun!

MGTTO Standaard Afb