Blog 167 – Milieu

Overal en in verschillende uitgaven van Square Front wordt aandacht besteed aan mogelijkheden tot verduurzaming en ook op de MGTTO-website zijn daarover artikelen te vinden.

Sommige groeperingen zijn heel gemotiveerd, maken zich sterk voor een beter milieu en geven het goede voorbeeld. Dat leidt soms wel eens tot teleurstelling: er is niet direct resultaat te zien en ook niet te verwachten. Het kantelpunt is nog niet bereikt. Bewustwording kost tijd …

Ieder voorstel op het gebied van milieu roept voor- en tegenstanders op, met aantallen die afhankelijk zijn van de voorbereiding: wat wil je bereiken en hoe neem je mensen mee in dat proces? Om boeren die teveel stikstof produceren hun vergunning af te pakken, dat lijkt dus niet direct een juiste methode.
Het gebruik van zonnepanelen wordt flink gepromoot en gesubsidieerd (boven een bepaalde leeftijd krijg je weliswaar niets, gaat het dan toch niet om het milieu maar over geld?). Wel jammer ook dat men al die opgewekte stroom niet kwijt kan, vol = vol, ook wat betreft het net.

Sommige autoliefhebbers gingen al aan de slag en maakten van hun auto een elektrische versie, getuige deze foto’s uit 2018 van een Peugeot 205 weliswaar, maar toch!

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle beetjes helpen, zegt men altijd. Dus het aanschaffen van papieren bakjes voor de kersen bij de kersenrit is al een kleine plus, dachten we zo. MGTTO doet dus al iets, al is dat misschien niet wat de milieubeweging hoog op de prioriteitenlijst heeft staan.

 

Wat kun je zelf al doen?

Kijk toch nog eens op de website,
onder Techniek, duurzaam …

 

Veel succes!

MGTTO Standaard Afb