Blog 168 – Even denken

Soms loop je zomaar ergens tegenaan, iets waardoor je ‘getriggerd’ wordt om na te denken. Dat gebeurde mij bij het lezen van de volgende regels.

give the ones you love
wings to fly
roots to stay
reasons to come back

Het zijn maar een paar woorden en dan ook nog in een vreemde taal, maar toch bleven ze hangen en begon ik me af te vragen waar ze in het dagelijks leven voor staan.

Misschien heeft u de documentaire over de kinderen van Ruinerwold gezien waarin van ‘je vleugels uitslaan’ voor de kinderen geen sprake was. In een ander geval zetten ouders hun 7-jarig kind langdurig op een balkon in de kou, vast geen reden om in een later stadium graag terug te komen.
En kun je zo’n ogenschijnlijk eenvoudig advies ook breder trekken, voor een hele groep mensen, een club bijvoorbeeld …

Is het geen mooie gedachte voor MGTTO, de (vrienden)club die zich onder meer tot doel heeft gesteld de eigenaren van onze typen MG’s bijeen te brengen.

Wat zou voor MGTTO een betekenisvolle vertaling kunnen zijn? Misschien zoiets als ‘ruimte voor iedereen’ (wings to fly) en ‘voel je thuis’ (roots to stay) en dat kunnen dan ook meteen de redenen zijn om terug te komen (mocht iemand weg zijn geweest).

 

 

Al liggen mijn ‘roots’ niet in de beginperiode, toch vind ik het bijzonder om in de geschiedenis van MGTTO te duiken. Ik hoop eigenlijk dat ook nieuwe leden zich daarin gaan verdiepen zodat zij zich snel verbonden voelen met de vrienden die in een ver verleden de club hebben opgericht, het logo hebben bedacht en het clubblad zijn naam hebben gegeven.

Veel plezier bij MGTTO!

MGTTO Standaard Afb