Blog 164 – Samen leven

We kenden een redelijk normaal leven voordat de coronacrisis ons liet zien dat niets zo normaal is als het lijkt. Corona heeft veel veroorzaakt, niet alleen het (al dan niet) naleven van het nieuwe normaal. Soms krijg je het gevoel dat alles op losse schroeven staat, vooral de samenleving, al leek het erop dat er meer aandacht voor elkaar ontstond.

Samenleving, een woord om diep over na te denken, hoorde ik onlangs. Want als je iets voor de samenleving wilt betekenen, moet je eerst begrijpen wat een samenleving is. Het lijkt erop dat bij velen dat begrip ontbreekt, maar als je merkt dat er meerdere definities van het woord ‘samenleving’ bestaan, dan is dat ook niet zo verwonderlijk.

Alle mensen samen en hoe ze met elkaar omgaan, dat lijkt een mooie. Of: de mensen die samen in een land wonen, ook mooi.

Wij houden het maar even klein en beperken ons tot de mensen die samen een club vormen. Op 23 oktober 2021 kunnen we elkaar (hopelijk en afhankelijk van de coronaregelgeving) ontmoeten tijdens een MGTTO Social Meeting. Gewoon een gezellige bijeenkomst zonder agenda. Sommige regio’s kennen naast praatavonden ook ‘bijpraatmiddagen’. Zoiets zal het op 23 oktober ook zijn. Na alle coronaperikelen hebben we elkaar vast veel te vertellen. De uitnodiging ontvangt u via een nieuwsbrief in uw mailbox. Reserveer alvast de datum in uw agenda!

MGTTO Standaard Afb