Blog 170 – Kontakt

Je denkt misschien dat het verkeerd gespeld is: Kontakt en dat is ook zo. Maar ons regionale krantje (vroeger zeiden we ‘het sufferdje’), dat krantje hebben ze nu eenmaal Kontakt genoemd, genoeg voor wat inspiratie.

Gezellig samenzijn tijdens een rit (2017)

Men zegt dat in coronatijd contact, zoals je dat gewoonlijk schrijft, gemist werd, dat mensen er behoefte aan hebben om samen te zijn. Eerlijk gezegd geeft de praktijk mij niet echt die indruk, afgezien van de festivals en andere grote bijeenkomsten. Al gaat het daar niet direct om gezellig samen te zijn, lijkt me. Zeker niet als je hoort dat extra bewaking nodig is om te voorkomen dat men in coma raakt van het vele drinken, hoe gezellig kan het zijn.
In 1997 werd in de Verenigde Staten een science fiction film uitgebracht waarin een astronoom (Jodie Foster) op zoek gaat naar signalen van buitenaardse origine. De titel van de film: Contact.

Op zoek naar signalen en het leggen van contact: daar moest ik aan denken bij de inschrijving voor de MGTTO Social Meeting. Het bestuur nodigde meer dan 400 leden uit, voor een gezellige en zeker niet buitenaardse bijeenkomst. De signalen kwamen klaarblijkelijk niet goed door want het percentage belangstellenden bedroeg slechts 5%. En toen er ook nog mensen afvielen, werd het hele feest geannuleerd. Is corona als hoofdschuldige aan te wijzen?

Laten we hopen dat degenen die MGTTO een ouden-van-dagen-club noemen geen gelijk krijgen. We wachten op betere tijden, het zal er toch ooit wel eens van komen: contact of kontakt (net wat u wilt) tussen meer dan 5% van alle leden?

 

Let’s keep in touch,
we houden contact,
pas goed op jezelf en blijf gezond.

MGTTO Standaard Afb