Blog 171 – Wie schrijft

Letters op papier zetten en daarmee een tekst of ideeën vastleggen, dat noemt men schrijven. Als je een krant openslaat, zie je heel veel letters, heel veel teksten en … koppen in koeienletters.

 

*  Eagles terug in GelreDome
*  Belgen halen smurfen naar huis
*  Zorg staat te springen om handen
*  Fiscus overtrad jarenlang de wet
*  KLM vindt de weg terug naar boven

 

Bloemrijk taalgebruik voor de ‘koppen’ die moeten verleiden tot het lezen van de kleine lettertjes eronder.

Wie schrijft, die blijft … oorspronkelijk een uitdrukking die betekende dat je boekhouding op orde moest zijn. Tegenwoordig ook met de betekenis: wie schrijft, blijft in beeld. En dat kan heel vervelend zijn, want soms schrijft iemand in alle eerlijkheid iets op en dan blijkt men het op een onverwachte manier anders op te vatten.

 

Dan kunnen letters, woorden en teksten ervoor zorgen dat iemand (of iets) negatief in beeld blijft. Jammer genoeg blijft iets negatiefs veel langer hangen dan iets positiefs. Wie schrijft, neemt dat voor lief want tenslotte heeft iedereen recht op een eigen mening.

Met bloggen (ook een manier van schrijven) deelt iemand op een website zijn persoonlijke mening over van alles: wat zich maar in de grote wereld of in de kleine wereldjes voordoet. Zomaar, voor het plezier, zonder wetten, zonder regels en dus …

Veel leesplezier maar weer!

 

MGTTO Standaard Afb