Blog 172 – Tijd …

Even geleden was ik op het eiland Ameland waar het er in de zomer anders zal uitzien dan in november, de maand waarin ik er verbleef. In de herfst is het genieten van een groot en bijna leeg strand, het geluid van de zee en vooral .. rust.

Toch is er, juist in november, op Ameland veel te beleven. November is namelijk de kunstmaand die dit jaar voor de 25e keer werd gehouden. Overal op het eiland wordt werk van diverse kunstenaars geëxposeerd. Zo was er het project De Tijd, een project van Smoel (een kunstwerkplaats voor creatieve mensen met een beperking) waarmee men uiteraard de tijd tot uitdrukking wilde brengen. De tijd waarin licht en donker elkaar afwisselen, de tijd die soms lijkt te hebben stilgestaan. Stilgestaan door de pandemie maar tegelijkertijd een proces van beweging en verandering teweegbrengend. Een tijd die ook hoop kan brengen. Hoe mooi als je uit een kunstwerk zoveel mooie facetten kunt halen.

Ameland is klein, de eilandbewoners zijn vriendelijk, en even had ik het gevoel dat niet alles om corona draait. Natuurlijk was ik in Nobels Nostalgisch Museum waar je naast ‘van alles en nog wat’ ook fraaie antieke automobielen kunt bewonderen. Beetje anders dan onze T-types maar zeker ook de moeite waard.

Dan nog even terug in de tijd om te kijken naar een mooi plaatje van de eerste of één van de eerste TC’s in Nederland. De auto was, waarschijnlijk in 1948, te zien op de RAI in Amsterdam. Het eenvoudige bordje met onder meer de tekst Twee-zitter” valt natuurlijk op.

“Alsof je niet al van verre kunt zien dat het voertuigje plaats biedt aan 2, niet 6 of 3 of 8, maar aan 2 (twee)”.

Dat zijn de woorden van TTO-lid Teun Berserik die ons dit mooie tijdsbeeld bezorgde.

Mooi weekend, take your time en blijf gezond!

MGTTO Standaard Afb