Blog 173 – Zwart en zwarter

De afgelopen week stond in het teken van zwart: positief zwart, negatief zwart en soms ook ‘gewoon’ zwart. We beschikken over een kleurenspectrum, maar zwart hoort daar niet bij. Zwart is namelijk geen kleur (wit ook niet overigens). Zwart moet gezien worden als het ontbreken van licht …

Laten we rustig beginnen met gewoon zwart, iets waar mijn honden een abonnement op lijken te hebben. En hoewel ‘het ontbreken van licht’ (zwart dus) voor mij het meest favoriet is wat betreft auto’s en kleding, kan het mij bij mijn honden nogal eens tot wanhoop drijven.

Vandaag is het Black Friday, je hebt dat niet kunnen missen. Deze hele week werd je, als aanloop naar Black Friday, overspoeld met mooie aanbiedingen en vooral hoge kortingen.

Black Friday, ooit verwijzend naar een ‘goudcrash’ (veroorzaakt door twee Wallstreet-financiers) op een vrijdag in 1896. Later werd Black Friday gezien als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. Overgewaaid uit de Verenigde Staten is het nu ook in Nederland populair. Het ontbreken van licht lijkt daarbij niet helemaal van toepassing te zijn.

Dat is het wel bij ‘Code Zwart’, het treurige beeld dat overal in de media uitgebreid wordt geschetst. Wat moet ik er nog over zeggen. denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit (Frank Boeijen). Laten we hopen dat er spoedig licht in de duisternis zal komen, zodat we weer met onze T-types veilig en vrolijk op de weg kunnen  verschijnen.

Die T-types zijn er ook in zwart, de kleur die geen kleur heet te zijn. Maar mooi is het wel …

 

Geef kleur aan je leven,
blijf voorzichtig, blijf gezond.

MGTTO Standaard Afb