Blog 174 – Verrassing

Verrassingen, surprises, gekke cadeautjes en gedichten, is dat feest er nog wel? Het sinterklaasfeest, bedoel ik. Overal is de kerstversiering al uitgestald, kerstbomen worden aangevoerd, kerstmarkten (ondanks corona maar wel coronaproof)  zijn al aangekondigd.

En Sinterklaas dan? Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar uiteindelijk mocht de oudste vrijwilliger, zoals men hem wel eens noemt, toch ons land binnen. Vergezeld van zijn medewerkers verscheen hij daar waar een kindvriendelijke burgemeester het voor het zeggen had. De intocht van Sinterklaas was alleen bestemd voor kinderen van gevaccineerde ouders. Kinderen van niet gevaccineerde ouders mochten van achter een hek proberen om een glimp van Sinterklaas op te vangen.

Naast alle consternatie over de status en de kleur van ‘pieten’ was er ook nog (een) Sinterklaas die voorzien van een kogelvrij vest zijn paard besteeg, vanwege alle bedreigingen … het moet niet gekker worden.

Zondag is het 5 december en misschien wordt het sinterklaasfeest gevierd, misschien ook niet. Verrassingen, surprises of gewoon koffie met een stukje van een boterletter? Ook al verschieten de pieten van kleur, is de roede afgeschaft en wordt er niemand meer in de zak gestopt om naar Spanje te emigreren: van mij mag het ouderwetse sinterklaasfeest blijven, lekker ouderwets met een modern tintje.

Weet je het nog?
Sinterklaas zat te denken
Wat hij jou zou kunnen schenken …

Wel, wij schenken alle MGTTO-kinderen en MGTTO-kleinkinderen samen met hun mama’s, papa’s, oma’s en opa’s veel sinterklaasplezier!

We sluiten af met een foto die je eigenlijk alleen rond 5 december kunt laten zien: Sint in een MG TD. Het is een foto van Piet van Houtert en je kunt hem (samen met een tweede foto) ook vinden in blog nr. 122.

MGTTO Standaard Afb