Blog 175 – Donkere dagen

Het is een bekend gezegde: de donkere dagen voor Kerstmis, meestal gekoppeld aan het weer omdat het ’s ochtends later licht wordt en ’s avonds eerder donker. In de huidige tijd kun je bijna niet meer spreken van donkere dagen. Winkels en huizen worden versierd met honderden lampjes, verlichte kerstbomen, kerstmannen, kerststerren, rendieren voor een arreslee. En iedereen heeft het druk, druk, druk …

Eigenlijk zouden die donkere dagen voor Kerstmis voor een periode van rust moeten zorgen. Zoals de natuur tot stilstand komt en dieren een winterslaap houden. Maar juist in deze tijd lijkt, naast de coronahectiek een soort van kersthectiek te ontstaan.

Nu gaan ook de winkels om vijf uur dicht en dus is het in die kortere tijd nog drukker dan anders. Corona zorgt voor vreemde verwikkelingen: een reinigingsdienst gooide de milieustraat dicht en besloot om het GFT-afval maar eens in de vier weken op te halen in plaats van eens in de twee. Positief geteste (corona) reizigers ontsnapten uit een hotel en in Amerika maakte men zich zorgen over een mogelijk tekort aan kerstbomen. Vaccins beheersen de wereld en de roep om een ‘vaccin tegen bureaucratie’ komt daar ook nog bij. Lijkt me een hele goede!

De autootjes, onze MG’s, gaan veelal de garage in, voor de nodige rust en zo. Een winterslaap, zoals de dieren. Een periode van stilstand zoals de bloembollen in de grond. Goed voorbeeld doet goed volgen.

 

De donkere dagen voor kerstmis, geniet ervan (zoals jij wilt).

 

 

 

MGTTO Standaard Afb