Blog 176 – Pole position

Daar gingen we voor wat ‘onze Max’ betreft. En pole position was het in Abu Dhabi waar het op vrijdag al oranje kleurde. Max kon verzekerd zijn van heel veel chauvinistische support tijdens de laatste race van het Formule 1 seizoen. Ziggo gaf alle Nederlanders de gelegenheid om mee te genieten van een bijzondere race. Pole position, maar nog sneller dan snel nam Lewis die plaats over. Het werd wat stiller op de oranjetribune en de rood-wit-blauwe vlaggetjes verdwenen stilaan onder stoelen of banken.

Als ik het goed begrijp, zijn de berichten via de boardradio voor iedereen te horen en kunnen ze onderdeel zijn van ‘tactiek’, het goed doordacht te werk gaan om een doel te bereiken. Men zegt dat opmerkingen een kryptische omschrijving kunnen bevatten van iets waar wij (leken) geen idee van hebben. Daarmee zou je coureurs en technici tijdens de race kunnen beïnvloeden, uiteraard om je doel te bereiken. Komt zoiets ook niet buiten het circuit voor?

Ongeluk zit in een klein hoekje, geluk blijkbaar ook. In de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi stuurde Max zijn bolide opnieuw naar pole position  Al dan niet geholpen door de crash van een ander, gele vlaggen, safety cars of het wisselen van  ‘versleten sloffen’ voor goede schoenen (banden): Max werd wereldkampioen.

Het rood-wit-blauw kwam onder de stoelen vandaan, de oranjetribune veranderde in een juichende oranje zee. Zichtbaar uitgeput klauterden Lewis en Max uit hun auto, de laatste Grand Prix van dit seizoen was voorbij. Max werd gehuldigd, de inmiddels tot ridder geslagen Sir Lewis was er niet bij.

Meestal leggen we in deze verhaaltjes een link naar MGTTO. In dit geval blijkt dat wat lastiger te zijn. Daarom alleen nog iets over ontroerende relaties: tussen vader en zoon (Jos en Max) bijvoorbeeld, tussen u en al uw dierbaren en … hopelijk ook tussen al onze leden en MGTTO.

Mooi weekend!

                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb