Blog 246 – Wat nu dan

Graag laat ik de ‘artificial intelligence’ van de vorige keer achter me om gewoon met mijn eigen gewone verstand terug te gaan naar het gewone leven. Als dat nog bestaat, want soms denk ik ook wel eens: het moet niet gekker worden. Die uitspraak doet denken aan een gezellig tv-programma uit de tijd dat geluk nog heel gewoon was. Een tijd waarin je je nog simpelweg kon verheugen op een leuk tv-programma zonder pretenties. Eventjes helemaal niets …

Helaas, die tijd is voorbij.
Een medewerker van de gemeentereiniging Rotterdam die enthousiast door het beeld springt, draagt niet bij tot een extra gevoel van rust.

Tijden veranderen, ook wat eten betreft. Eerst zelf je kip plukken voordat je die gaat eten, een bijzondere manier om mensen bewust te maken van het eten van vlees. Tja, een kip, maar hoe doe je dat met een koe?

Tegelijkertijd kreeg ik een aantal ideeën voorgeschoteld voor het opleuken van je maaltijden met bloemen. Niet in een vaas op tafel, maar in soepen en salades of gewoon: geroerbakte (roergebakken is ook goed) paardenbloemen met zure room, een delicatesse.

Dat je iets me rozenblaadjes kon doen, wisten we al, maar sla met de blaadjes van dahlia, fuchsia, begonia, violen, goudsbloemen en madeliefjes?  Probeer ook eens kort gekookte knoppen van stokrozen. Je weet niet half hoeveel voedsel je in je tuin hebt staan.

Een bijzondere wereld waarin beschermde diersoorten de dienst lijken uit te maken. Ook al bestaan we dit jaar 100 jaar, de beschermde status van onze MG is dikwijls nog ver te zoeken. Reden temeer om op 3 en/of 4 juni massaal naar het Louwman Museum te komen. Let op: de uitnodiging valt eind april bij je in de bus.

 

 

Voor nu, een goed weekend.

 

MGTTO Standaard Afb