Blog 247 – Bye, bye corona

Deze week reed ik langs een fabriekshal die eerder tot vaccinatielocatie werd uitgeroepen. De hal staat er nog, hij is leeg. Veel grote gele borden met zwarte pijlen verwijzen naar de plaats waar je een vaccinatie tegen corona kon krijgen, kon, want corona is voorbij, in ieder geval niet meer zo dominant aanwezig.

Het is 246 blogs geleden dat we aan het begin van de coronatijd stonden en geen idee hadden waar het naar toe zou gaan.

De wereld staat even stil
Dat was de titel van de eerste (toen nog dagelijkse) blog die op 25 maart 2020 verscheen met het doel de leden te verbinden en wat verstrooiing te bieden. Op dat moment hoopten we dat de wereld snel weer zou gaan draaien zoals voorheen. Het heeft even geduurd en helaas:  het lijkt erop dat de wereld helemaal niet meer gaat draaien zoals voorheen. Corona heeft veel teweeggebracht, soms ten goede, dikwijls ook ten kwade.

Op de Algemene Ledenvergadering in februari 2020 zaten we nog dicht bij elkaar, van anderhalve meter was nog geen sprake. De voorzitter maakte op de bank gezellig een praatje met diverse leden, onder meer met Magda van der Maden.

Gelukkig hoefden we op de Algemene Ledenvergadering in 2023 niet meer zo op de afstanden te letten. Het maken van een foto van onze nieuwste leden van verdienste (Pieter Nederhoff en Pim Dorrestijn)  was daardoor een stuk gemakkelijker.

Tijdens de coronatijd werden de blogs dikwijls afgesloten met deze goede raad: zorg goed voor jezelf en let een beetje op een ander. Een prima raad, niet alleen tijdens corona, maar ook nu, in deze (beetje wereldvreemde) tijden.

Tot volgende week!

 

 

 

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb