Blog 245 – Even chatten

Oeps, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering, de chatbot (een geautomatiseerde gesprekspartner) of het onlangs gelanceerde chatGTP (met AI) waarmee je van alles tevoorschijn kunt toveren. Verslagen, gedichten, uittreksels en wie weet wat nog meer. Het lijkt een uitkomst, maar toch wordt er gewaarschuwd tegen het gebruik van dit soort dingen. Eigenlijk begrijp ik dat niet zo goed, of eigenlijk wel, want als dat zo doorgaat, blijft er niet veel menselijks meer over.

Onze ledenadministrateur lijkt nogal geïnteresseerd in dit soort zaken. Hij maakte dan ook een MGTTO-lied op de wijs van Les Champs Elysées, het bekende chanson van Joe Dassin (https://youtu.be/tDWeLlvYyYU), eigenlijk niet direct Engels …

Zing het refrein van dit lied vrolijk mee. Wie weet houden we er echt een clublied aan over.
MGTTO, MGTTO, Onze club is waar we van houden,
MGTTO, MGTTO, Onze passie blijft altijd behouden.


Nog even en dan is het niet meer nodig om ergens een verslag van te maken. Je geeft de chatbot een opdracht en hopla, je verslag rolt zo uit je computer.
Gebleken is dat helaas niet altijd alles waar is wat de chatbot beweert. Graag deel ik dus de waarschuwing om de chatbot te boycotten en het vooral menselijk te houden.

Misschien moet ik de proef op de som nemen en een chatbot de opdracht geven een
blog te fabriceren. Moet ik wel het onderwerp nog verzinnen …
Wellicht is ‘AI’ een optie: Artificial Intelligence of in onze eigen taal Kunstmatige Intelligentie. De afkorting ‘KI’ kwam ik eerder tegen, maar dat had met intelligentie niet zoveel te maken, wel met inseminatie. Maar goed: what’s in a name?

We houden het op: MGTTO, onze club waar we van houden.MGTTO logo

 

 

MGTTO Standaard Afb