Blog 280 – Handig ..?

De belangstelling van velen voor het lezen van boeken neemt af. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Zelfs bij docenten die toch het voorbeeld moeten geven om ontlezing (het minder lezen van boeken, kranten en tijdschriften) tegen te gaan. De oorzaak wordt gezocht in de opkomst van nieuwe, elektronische media.

En juist in deze tijd van mobieltjes en internet wordt een wereldprimeur  (zo noemt men het) voor Nederland gelanceerd: het AI-boek. Zoiets als een luisterboek of een e-book, maar dan anders. De uitgever van het AI-boek is van mening dat alle bedrijven die zich met taal bezighouden ‘iets’ met deze technologie moeten doen.

Om even dicht bij huis te blijven: ik kan me niet voorstellen dat het ook van toepassing kan zijn op bijvoorbeeld een werkplaatshandboek voor MG T-type.
Vooralsnog lijkt het beperkt tot enkele boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar ook een handleiding is mogelijk, zegt men. Dus toch ook een werkplaatshandboek?

Een AI-boek, hoe dan ..
Het papieren boek (Flow, een boek van voormalig schaatser Mark Tuitert bijvoorbeeld) moet je wel eerst zelf aanschaffen. En dan kun je in een app-groep ‘praten’ met de ‘schrijver’ over de inhoud van zijn boek. Een onderonsje waarbij je vragen kunt stellen en advies kunt krijgen op basis van de inhoud van het gekozen boek. Appen met een schrijver over je favoriete boek in een 100% privé- omgeving. Voor € 9,99 koop je via WhatsApp toegang tot een app-groep van twee personen, jij en de ‘schrijver’.

Mocht een AI-werkplaatshandboek beschikbaar komen, dan is het misschien toch handig (handiger) en goedkoper om de technische rubrieken op de MGTTO-website te raadplegen. En kom je er niet uit? Voor het stellen van vragen is altijd wel een expert beschikbaar, een echte, geen chatbot!

Een van de experts Oudejans (1972).

 

Het zijn de donkere dagen voor Kerstmis, maak er dit weekend zelf mooie lichtpuntjes in.

 

 

MGTTO Standaard Afb