Blog 107 – Lekker toeren

Grote festiviteiten en evenementen worden afgeraden, coronamaatregelen worden verscherpt, dus hoe vervelend het ook is: we zullen het ermee moeten doen. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar bij alle tegenstrijdige verhalen die de ronde doen, weet ik eigenlijk niet meer waar ik aan toe ben en blijf zoveel mogelijk thuis.
Een heel ver verwant familielid in de VS liet me weten: ik zit nu al zo lang in isolation, ik weet niet of ik straks nog aan de society zal kunnen wennen. Dat is wel een heel triest gevolg van corona. Hopelijk komt het hier niet zover …


Om toch veilig en leuk op stap te gaan, laten we je (misschien opnieuw) kennismaken met routes in eigen land die je(al dan niet in je oldtimer lekker kunt rijden.

Hunebed Highway: een in 2018 geopende route van 60 km. (N34 tussen Coevorden en Zuidlaren) met natuurlijk aandacht voor de toeristische trekpleisters in Drenthe, de hunebedden. Aangeraden wordt om even uit te stappen in Borger, het hunebedwalhalla genoemd. Omdat de route niet zo lang is, kun je hem combineren met bijvoorbeeld een wandeling in natuurgebied Drouwerzand of over het Boomkroonpad. Lees hier meer over de Hunebed Highway.

Delta autoroute: een afstand van 475 km. waarover je een paar dagen kunt doen. Je start bij de Maaskantkering bij Hoek van Holland. De route voert je via Rotterdam en Dordrecht naar de Zeeuwse Deltawerken met natuurlijk de Oosterscheldekering en deltapark Neeltje Jans (www.knac.nl). Je vindt de route in de Routebibliotheek.

Havenstedenroute: de Elfstedentocht (op schaatsen, in het water of per auto) is bij iedereen wel bekend. De Havenstedenroute biedt een mooie en kortere variant met een lengte van 127 km. Een prachtige regio in Friesland om te “onthaasten” met bossen, kliffen, stadjes en dorpen met fraaie namen zoals Piaam, Allingawier en Exmorra, waar de tijd lijkt stil te staan (www.anwb.nl)

Sagenlandroute: spookhaas, hellehond en de duivel in een koeienvel, je treft ze tijdens de 120 km. lange Sagenlandroute in Twente. Maar ook houtwallen, heidevelden en akkers komen voorbij op deze door de ANWB bewegwijzerde route (één van de vier die er nog in Nederland zijn). Natuurgebied Springendal, ten noorden van Ootmarsum, met watervalletjes, beken en vijvers kan dienen als een mooie afsluiting (www.anwb.nl)

 

Geniet al lekker toerend van Nederland,
maar vooral: blijf gezond!

MGTTO Standaard Afb