Blog 303 – Autootjes

Soms groei je gewoon ergens mee op, in mijn geval met auto’s en boeken. Wat dat laatste betreft, soms vraag ik me af of mensen, en vooral jongeren, nog wel weten wat een boek is. Het lezen van eenvoudige teksten levert vaak al een probleem op. Dus waarom zou je dan vrijwillig aan een heel boek beginnen, temeer omdat je alles via internet ook gewoon kunt laten voorlezen. Ik vind het een gemis, maar goed …

In het Louwman Museum

Auto’s dan. Er zijn tijden geweest waarin op een verjaardag geen enkel ander onderwerp ter sprake kwam. Maar je kunt er ook van leren: merken, prijzen, prestaties. Niet alleen auto’s voor dagelijks gebruik waren het onderwerp, maar ook oldtimers, merkenclubs (Mini, MG) en autoraces: Sterling Moss, Fangio, Senna, Lauda, Godin de Beaufort. Wat? Godin de Beaufort? Nooit van gehoord? Wel van Verstappen?
Toch is Carel Godin de Beaufort (‘Careltje’ zoals men hem vanwege zijn lengte van 2 meter altijd noemde) in het Louwman Museum te vinden.

Wereldwijd zijn er altijd mensen geweest met belangstelling voor auto’s. Anders waren er ook niet zoveel merkenclubs ontstaan. En al die foto’s van prachtige auto’s waren alleen maar in het familiealbum terechtgekomen. Zoals misschien ook de foto hieronder, aangeleverd door Teun Berserik, die er een passend verhaaltje bij wilde verzinnen. Maar dat kwam er even niet van.

In de afgelopen weken is er heel wat water uit de lucht gevallen, zodat het plaatje van deze MG eigenlijk wel recent had kunnen zijn. We gebruiken het nu om aan te kondigen dat Teun je de komende week komt vertellen over vakmanschap, over de TC (een mirakels voertuigje), over het maken van assen voor Bugatti en nog veel meer.

Voor nu een fijn weekend en natuurlijk tot volgende week!

 

 

MGTTO Standaard Afb