Blog 143 – Wijsheid

Er zijn van die uitspraken waarmee men je vroeger om de oren sloeg en waarvan je dacht: oei, daarvoor moet ik oppassen, want stel je voor dat het waar is …
Ging je voor de lol lekker scheel kijken, dan werd er geroepen: pas op, want als d klok slaat, blijven je ogen zo staan.

Zo is er nog veel meer ‘lariekoek’ (tips van oma en dierenweetjes), bijeengebracht in een boekje met de titel Eksters houden van bling bling, waarin die uitspraak en andere misvattingen worden ‘ontleed’.

We geven je er een paar!
Teveel televisie kijken beschadigt je ogen, dus pas maar op: anders krijg je nog vierkante ogen.

Schuin afgesneden bloemen nemen meer water op, ook zo’n goede. Afsnijden moet vanwege de bacteriën die zich onderin de stengel ophogen, maar schuin afsnijden? Recht is ook prima. Er gaat toch evenveel limonade door een recht of schuin afgesneden rietje?
Bij een espresso hoort een glas helder water om de smaakpapillen te resetten en de vochtbalans op peil te houden. Want van koffie droog je uit toch, of toch niet?

Wat wil je nog meer weten?
Dat je (gelukkig) niet elk jaar 7 spinnen opeet tijdens je slaap, of eksters nu wel of niet van glimmende dingen houden of dat MGTTO (g)een bejaardenclub is.

Hebben we dat laatste niet eerder gehoord? Natuurlijk staat dat niet onder het kopje ‘lariekoek’ of ‘apekool’ in het boekje dat je voor € 15,00 kunt aanschaffen bij bol.com.

 

 

De foto hierboven  werd gemaakt tijdens de Triple M dag van 23 augustus 2015.
Dit jaar vindt weer een Triple M Weekend plaats (als het van corona mag) en wel op 14 t/m 16 augustus.

Faster than most, en dat blijven we!

MGTTO Standaard Afb