Blog 150 – We gaan los

Even geleden waren we nog volop bezig om ons te oriënteren op wat er mocht of juist niet mocht. Dat in verband met het organiseren van een rit. Een bevriende club had al een dergelijke activiteit achter de rug, dus even checken … helaas konden ze geen afdoend antwoord geven, gewoon doen, adviseerden ze.

Dus, waar kun je voor advies beter terecht dan bij het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De vraag werd binnen enkele dagen beantwoord met de mededeling dat in principe alle evenementen verboden waren, behalve:
* demonstraties, samenkomsten en vergaderingen volgens de Wet Openbare Manifestaties;
* warenmarkten;
* fieldlabs evenementen waar onderzocht wordt hoe evenementen weer veilig open kunnen.

De eerste twee mogelijkheden vielen af, de derde bood wat perspectief, vonden we zelf.

Enkele dagen later stonden de kranten vol met positieve berichten, daling van de besmettingscijfers, opheffen van de lockdown, we gaan los!
Naar de bioscoop, het museum, de sauna, uit eten (en niet alleen op het terras), heel Nederland op weg naar The summer of love.

Het was één van de hoogtepunten uit de hippiecultuur in de jaren zestig, the summer of love. Grote festivals werden gehouden maar ook grote protestacties,  tegen de oorlog in Vietnam bijvoorbeeld.

Laten we het bescheiden houden en ons verheugen op onze eigen ritten en evenementen die nu toch ook wel door kunnen gaan. Gewoon doen, coronaproof. Op weg naar The summer of MGTTO.

Tot gauw!

Bescheiden MGTTO-picknick (april 2020).

 

MGTTO Standaard Afb