Blog 149 – Rolls Royces

Laten we beginnen met te zeggen dat dit natuurlijk niet het goede merk is. We gaan het dan ook niet hebben over de heer Henry Royce (1863-1933) die na zijn leertijd bij de spoorwegen en diverse baantjes een eigen auto bouwde. We gaan het ook niet hebben over de automobiel- en luchtvaartpionier Charles Rolls (1877-1910) die de verkoop van Royce’s auto op zich nam. De heren hebben elkaar ontmoet in het jaar 1904 en de rest is history.

Waarom Rolls Royce?
In deze tijd van praten over en prikken tegen corona, wordt regelmatig gesproken over vaccins, de voor- en nadelen, de werkzaamheid, de veiligheid. AstraZeneca heeft het verbruid maar Pfizer … pff … Pfizer is de Rolls Royce onder de vaccins. Niet de MG onder de vaccins, de Rolls Royce. Als de heren R+R dat nog eens konden meekrijgen!

Tot mijn verbazing werd ik nog ergens geconfronteerd met een Rolls Royce onder … en wel een heel bijzondere. Het betrof een slak, één uit de kweek van Slow Escargots uit Nieuwaal.
Wow, de Rolls Royce onder de slakken, de topkoks lopen ermee weg (want dat moet wel met een slak, ermee weglopen en hem dan eten).

Bij al het bovenstaande is een vergelijking natuurlijk wel op zijn plaats. Elke blog, ook deze, kent een relatie met MGTTO. Wat vindt u ervan als we MGTTO de Rolls Royce onder de verenigingen noemen?
Daar drinken we op. Hoewel wijnbouw in de UK al sinds de Romeinse tijd wordt uitgeoefend, kiezen we toch voor een Franse rosé. Nederland is voor de Franse wijnboeren tenslotte één van de belangrijkste rosé-landen. Om onze status te vieren, kiezen we natuurlijk niet voor de zogenoemde ‘terrasslobber’ maar in het kader van Rolls Royce voor een sprankelende, elegante rosé.

                                                                Proost, op MGTTO … !

MGTTO Standaard Afb