Blog 148 – Kunst

Wat zegt Wikipedia eigenlijk over kunst?
Kunst is de bewuste creatie van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid en verbeelding. En wat zijn er veel mensen die beschikken over die vaardigheden en zich met veel verbeelding storten op het creëren van kunst in allerlei varianten.

Je hebt het vast wel meegekregen, de trap in Utrecht waarop men speciale plantjes had gezet zodat hij uiteindelijk bedekt zou zijn met een groene loper. Een ecologisch kunstwerk met de naam “de verdwijnende trap’ werd door een ijverige medewerker van de groenvoorziening met een onkruidbrander van de plantjes ontdaan.

 

 

 

 

 

Het was niet de eerste keer dat een kunstwerk onbedoeld sneuvelde. Tijdens een expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam was bij een religieus 16e eeuws schilderij een Gazing ball van kunstenaar Jeff Koons te zien. Het kunstwerk overleefde de ongewilde aanraking van een toeschouwer helaas niet.

Gazing ball

 

 

 

 

 

En tijdens het slopen van een postkantoor in Raalte zagen de slopers het bij het postkantoor geplaatste aluminium kunstwerk van Willem Hussem voor oud ijzer aan en lieten het in de shredder verdwijnen.

Kunstwerk Raalte

Ook MGTTO beschikt over kunstwerken. We hebben ze jarenlang op iedere ALV uitgereikt aan degenen die ze gedurende dat jaar hadden verdiend. Misschien zijn ze zo nu en dan vervangen omdat er geen naam meer bijgezet kon worden.
In 2017 zagen onze kunstwerken er uit zoals op de foto hieronder. Op de ALV in 2020 werden ze voor het laatst uitgereikt. Niet dat ze per ongeluk vernietigd zijn, nee, we hebben met z’n allen besloten dat we ze niet meer gaan gebruiken en dus zijn ze veilig opgeborgen zodat we ze (als we dat willen) gewoon weer kunnen ophalen. Mooi weekend!

MGTTO Standaard Afb