Blog 147 – Sing-a-song

We hebben er lang op moeten wachten. Nee, niet de versoepelingen in het openbare leven, al zijn die natuurlijk positief. Een paar weken lang stond ons land (en met ons vele andere landen) in het teken van het songfestival.

Je kunt voor zijn of tegen, maar een technisch hoogstandje was het wel, wat een effecten, wat een dynamiek, wat een show en daar tussendoor werd ook nog gezongen. Hoewel, het leek er soms op dat jongeren met een giga bak herrie het coronajaar achter zich probeerden te laten. Het leverde Italië de winst op, ook al kwamen de meeste punten niet uit |Nederland en … gingen ze er ook niet heen. Je kunt niet altijd winnen, toch!

Manizja uit Rusland vocht tijdens het songfestival met haar liedje voor vrouwenrechten. Dat wordt haar in eigen land niet in dank afgenomen maar wat het gevolg daarvan is bij terugkomst, dat maakt Manizja niets uit. En dat heeft wel wat, dus tussen alle effecten had dit toch wel het mooiste effect. Mijn stem ging naar Russian Woman.

 

Je kunt niet altijd winnen, daar zijn we ook bij MGTTO wel aan gewend. Kom je naar een rit, probeer je alles goed te doen en dan blijkt dat je toch nog zonder prijs naar huis gaat. Net zoals bij het songfestival blijft overeind dat je erbij was en het niet had willen missen. Meedoen is belangrijker dan winnen, een uitspraak van één van de grondleggers van de Olympische Spelen. Laat dat een stimulans zijn om, als het allemaal weer mag,  actief aan evenementen en ritten van MGTTO deel te nemen. Binnenkort kan het weer, dus reserveer alvast de datum (zondag 4 juli 2021) voor een rit naar de Betuwe en de Betuwse kersen!

Kersenrit 2015

MGTTO Standaard Afb