Blog 152 – Running business

Wat leven we toch in een bijzondere wereld. Omdat er vanaf 1 juli niet meer gestunt mag worden met de alcoholprijzen, is er een run ontstaan op alcohol. Het hamsteren is dus weer begonnen maar nu … BIER in plaats van toiletpapier. Supermarkten en slijterijen zijn er goed mee, de kratten vliegen de deur uit. Er zijn mensen die 490 kratjes tegelijk hebben ingeslagen, alsof het niets is.

De directeur van de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (Stiva) is blij met de nieuwe alcoholwet, want als er niet wordt gestunt, zal men minder alcohol kopen (en drinken), verwacht hij.

Wie denkt dan geld over te houden om bijvoorbeeld een nieuwe fiets te kopen, komt bedrogen uit. Het grote tekort aan grondstoffen, lijkt een groter probleem te zijn dan corona. Onderdelen van fietsen zijn bijna niet te krijgen en dat in een periode waarin er ook een run op fietsen is ontstaan.

Tussen al deze ‘running business’ vonden we ook nog een run op het Janssen-vaccin. In de Jaarbeurs in Utrecht werd onder het genot van een DJ en pizza’s een vrolijke priksessie gehouden. Het gaat de geschiedenis in als dansen met Janssen, een bijzonder festival in coronatijd.

In de Betuwe zijn de ratels uit de kast gehaald, de vogelverschrikkers doen hun best en de hoenderikken staan klaar voor de pluk. De run op kersen is begonnen. Ook MGTTO zal zich hiermee bezighouden: op 4 juli staan 62 MG’s aan de start van de 11e kersenrit. Wat zullen zij opvallen als zij door het, hopelijk zonovergoten, Rivierenland rijden.

Kom, we gaan er weer tegenaan!!

MGTTO Standaard Afb