Blog 155 – Viva Italia

Italië, de Europees kampioen voetbal, ik kan er niet omheen. Even geleden, in blog 151, werd melding gemaakt van een voetbalpoule en van mijn geringe kennis van voetbal. Er was weinig waarmee ik in de poule punten wist te scoren en toch … toch eindigde ik bovenaan, gewoon omdat ik Italië een mooi land vind en daarom dus Italië tot winnaar had verklaard. Het kan verkeren …

En nu we het toch over Italië hebben, het is niet alleen een mooi land met veel bezienswaardigheden, maar ook een ‘autominded’ land met de bekende circuits  Monza en Imola. Een land waar de Polizia op motoren oldtimerritten begeleidt en voor de gezelligheid vaak een glaasje meedrinkt alvorens weer op de motor te stappen voor het vervolg van de rit. Binnen MGTTO zijn er leden die dit kunnen bevestigen!

Even een tussenstop in Venetië, de stad die op de lijst van bedreigd erfgoed komt te staan als het aanmeren van grote cruiseschepen er niet wordt verboden. De stad die eigenlijk wel van de toeristen af zou willen, maar het geld niet kan missen, een lastig dilemma. In een reisverslag over Venetië zag ik niet het Piazza San Marco, niet de basiliek of het Dogepaleis en de Ponte dei Sospiri (de Brug der Zuchten), zo genoemd naar het zuchten van de veroordeelden die over de brug naar de gevangenis werden gebracht.

Ik zag wel de afgebladderde achterdeur van een koopmanshuis, gelegen aan één van de kanalen. Via die deur werd per boot handelswaar afgeleverd en klaarblijkelijk zorgde die handelswaar voor de grootte van het huis en de weelde die elk van de vele kamers uitstraalde. Een kijkje op een andere kant van Venetië.

Waar kunnen we nu nog op wijzen?
De Mille Miglia (www.1000miglia.it),
De Coppa della Perugina (www.coppadellaperugina.com),
De Gran Premio Nuvolari (www.gpnuvolari.it

Het prachtige evenement MG by the Sea (www.mgcarclubitalia.org), vindt plaats van 11 t/m 19 september 2021. Met Sorrento als basis bezoeken de deelnemers onder meer Napels, Pompei en Capri.

Voor wie erbij zal zijn, veel MG-plezier.

De beide  foto’s stammen uit 2014 en werden destijds gemaakt  door Teun van der Heiden

MGTTO Standaard Afb