Blog 154 – Simp, boomer en corona

Het is juli 2021 en het regent pijpenstelen of eigenlijk, het water valt met bakken uit de hemel en Limburg overstroomt …

‘Denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan’
Een prachtige en welbekende dichtregel van Hendrik Marsman, stammend uit een tijd waarin Limburg niet onder water stond.

Het is een dag vol onplezierig nieuws, het trieste bericht dat Peter R. de Vries aan de verwondingen van de aanslag is overleden en onplezierig coronanieuws. Zo’n dag waarop je denkt: zou er ook nog iets leuks te melden zijn. De beelden uit Limburg doen er geen goed aan. Laten we hopen dat de leden van Regio South het naar omstandigheden goed maken.

Corona zorgt alweer voor de nodige complicaties, al dan niet veroorzaakt door de experts die ons land besturen. Alles mag weer, alles kan en dus stijgt het aantal besmettingen explosief. Alle moeite die we ons in de afgelopen periode getroost hebben: voor niets. Wordt ons land geleid door simps?

Misschien behoort u tot de oudere generatie en houdt u zich niet zo bezig met taalvernieuwingen. Een ‘simp’ is een soort van ‘loser’, iemand die teveel moeite doet om het anderen naar de zin te maken. En u? U behoort tot de boomers, de oudere generatie dus. Het zij zo

 

 

Onze emzietjes (om er nog maar een nieuw woord tegenaan te gooien) zijn gelukkig nog steeds gewild, booming business (met een knipoog naar de boomers). Op de foto een pagina uit Great British Cars, het tijdschrift waarin vorig jaar een mooi artikel over MGTTO werd opgenomen.

 

Als het even kan, geniet ervan!

MGTTO Standaard Afb