Blog 157 – Oude meuk

Een term die nogal eens gebruikt wordt, oude meuk, en doorgaans niet heel positief bedoeld. Dat bleek ook bij de herinrichting van een schoolgebouw. Een spijker in de muur slaan om iets op te hangen was uit den boze en daar kan ik me nog van alles bij voorstellen. Maar wat doe je met de herinneringen aan de vorige levens van de school? Oud lesmateriaal, sportprijzen, foto’s, boeken … oude meuk …

Wie het aandurft om mijn MG onder één van de noemers  oud roest, oude zooi of oude meuk te plaatsen, heeft het voorgoed verbruid.

Meer waardering heb ik voor degenen die hun oldtimer een naam geven, al dan niet op het spatbord vermeld, of voor degenen die de sporen van hun avonturen met (en op) de auto niet uitwissen. Ook mogen zij blijven die vinden dat hun oldtimer de dienst mag uitmaken (wil ze naar buiten of wil ze niet).

Mij is geleerd dat alles wat we nu hebben zijn oorsprong heeft in alles wat er vroeger was. Niet dat we het hebben verdiend, we hebben gekregen waar anderen voor gewerkt hebben, een reden te meer om er zuinig op te zijn.
Less is more, dat wil zeggen ‘hoe simpeler, hoe beter’. Dus wat is er mis met de simpele dingen van voorheen en waarom zouden we het als oude meuk laten verdwijnen?

In het British Motor Museum is men zuinig op het rollend erfgoed en natuurlijk op de MG Old Number One.

British Motor Museum 
Banbury Road, Gaydon, Warwickshire, CV35 0BJ


MGTTO Standaard Afb