Blog 158 – Klimaat

De Olympische Spelen zijn voorbij. Misschien hebben deze u wekenlang van de straat gehouden en vraagt u zich af: wat nu te doen? Het moment voor het bekendmaken van het verontrustende klimaatrapport is goed gekozen. Het rumoer daarover kan het gemis van de Spelen zeker wat verminderen.

Iedereen heeft er wel iets over te zeggen, hoe het moet of juist hoe het niet moet. Politieke partijen buitelen weer over elkaar heen, schuldigen worden aangewezen en dat is (niet in de laatste plaats): de mens.
We hebben het samen voor elkaar gekregen, hittegolven, droogte of hevige regenval, orkanen, overstromingen. Actie wat betreft het terugdringen van de CO2 uitstoot is niet snel genoeg opgepakt. Een bedreiging voor de hele mensheid: hoe heeft het zover kunnen komen, waar moet je nu beginnen?

 

 

 

De beide foto’s die u hiernaast ziet, geven een beeld van de streek rondom het Lago di Como en de ravage die er in juli 2021 door noodweer veroorzaakt werd.
Niet iets om blij van te worden.

 

 

 

In één van zijn liedjes zong Leen Jongewaard (1927-1996):
mensen, noem elkaar geen mietje,
eenmaal zing je allemaal,
allemaal het ouwe liedje,
’t Is de schuld van ’t kapitaal.
Is ons klimaat dat ook, de schuld van het kapitaal .. en van technische ontwikkelingen, automatisering. U doet vast (net als ik) uw best, maar veel is helaas niet betaalbaar voor de ‘gewone mens’.

Zoals u misschien heeft opgemerkt, op de website of in Square Front, is ook MGTTO zich bewust van de klimaatproblematiek. Een ‘ledenwerkgroep duurzaamheid MGTTO’ houdt het bestuur op de hoogte van ontwikkelingen t.a.v. oldtimers, ook over wat je kunt doen om je oldtimer groen en duurzaam te maken. Met roepen dat je auto dan niet meer origineel is, kom je er niet. Er moet wel iets gebeuren.

Hoe groener, hoe beter, blijf gezond!

MGTTO Standaard Afb