Blog 159 – Wilde bloemen

Er is altijd leven in mijn tuin. Druk bezocht worden de vogelhuisjes, waar zowel in de winter als in de zomer iets te eten valt. Er is bedrijvigheid rondom het bijenhotel en de vissen in de vijver weten ’s avonds precies wanneer het voedertijd is. Een reiger probeert zo nu en dan zo’n visje te verschalken, meestal de grootste.
Kikkervisjes, waterjuffers en schaatsertjes (als je weet wat ik bedoel) zorgen voor nog meer beweging in de vijver.

Schaatsertje

Een tortelduivenpaar bouwt een nest van abominabele kwaliteit met als resultaat dat de gelegde eitjes bijna direct naar beneden vallen. Ze leren het nooit ,,,

Sinds een paar jaar zaai ik in het voorjaar wilde bloemen en
daarmee wordt het tuinleven nog intensiever. Vlinders, hommels en bijen duiken dag in dag uit de bloemen in en zo genieten we er allemaal van, ieder op een eigen manier, ieder met een ander doel.

Misschien is het goed om MGTTO eens te vergelijken met het leven in een tuin. In de winter staat alles een beetje stil, zorgen we voor de noodzakelijke rust en herstel, maken we ons gereed voor een nieuw seizoen.
In de loop van de tijd zien we de emzietjes weer tot leven komen en uitwaaieren over het land, van regio naar regio, van zuid naar west, naar oost of noord, ieder op zijn eigen manier, ieder met een eigen doel.
De verbondenheid wordt samengevat onder ‘The marque of friendship’. Of je nu meedoet aan een rit (of juist niet), de website bezoekt (of juist niet), we zijn allemaal onderdeel van het leven binnen MGTTO. En daarvan kun je genieten hoe, wanneer en zolang je wilt. Geniet er dus van!

De foto hieronder is gemaakt tijdens de briefing‘op 1 augustus 2021 bij de landelijke rit in Vorden.

 

MGTTO Standaard Afb