Blog 189 – Nieuws

Hoewel de besmettingscijfers stegen (de ziekenhuisopnamen gelukkig niet) werden de coronaverhalen in de afgelopen weken door ander nieuws overschaduwd. De versoepelingen van het coronabeleid natuurlijk en daarnaast waren de Olympische Spelen een prima manier om je zinnen te verzetten en te genieten van goud, zilver en brons.

En wat de denken van alle pagina’s over grensoverschrijdend gedrag, te gek voor woorden, dus waarom er zoveel woorden aan besteden, tijd voor actie!
Bovenaan de nieuwslijst staat inmiddels de invasie van Rusland in Oekraïne, een actie waarmee de hele wereld zich bezighoudt. De verbondenheid uit het plaatje hiernaast is helaas ver te zoeken …

Ooit leerde ik dat dieren (en wellicht ook mensen) zich aan hun leefomgeving aanpassen en datgene ontwikkelen waaraan ze het meest behoefte hebben.
Bijzonder vond ik de ‘grotdieren’ (vraag me niet welke) die in ondergronds water leven. Omdat het in hun leefomgeving altijd donker is, hebben zij op enig moment besloten dat zij wel zonder ogen konden leven: hun ogen werden niet verder ontwikkeld en verdwenen op den duur. Waar blijft een leefomgeving waarin men beseft dat men oorlog niet meer nodig heeft?

Meest recent is de ontdekking van een nieuwe worm die een bijzondere naam kreeg: Humbertium Covidum. Inderdaad, genoemd naar Covid-19.
De naam is bedoeld als eerbetoon aan alle ‘corona-slachtoffers’.
Evenals het coronavirus heeft de worm Humbertium reizen gemaakt van het ene land naar het andere,  hij is niet alleen in Azië, maar ook in Frankrijk en Italië aangetroffen.

En zo reizen ook wij, MGTTO-ers, van de ene regio naar de andere (soms ook van het ene land naar het andere) om deel te nemen aan een rit of een andere activiteit. We hopen dat het coronavirus het reizen intussen moe is geworden, dan kunnen wij de wereld zelf weer gaan ontdekken. mits corona of buitenlandse regels het ons niet moeilijk maken.

Leuk om even terug te kijken op een ‘Schotlandreis’ (ongeveer 10 jaar terug) van een aantal MGTTO-leden (Rob Hermans, Kick Fakkeldij en hun bijrijders). Veel plezier!

 

MGTTO Standaard Afb