Blog 192 – Verhaaltje

Treurige beelden van honderden burgerslachtoffers in Oekraïne lijken het beeld op het dagelijks leven te vertroebelen. In welke geest komt het op om naar willekeur mensen zoals jezelf te doden. Voor wat, voor wie?
Verspilling van levens, ook de levens van jonge Russische soldaten voor wie de toekomst nog open lag. Verspilling van energie en geld, vernietiging van steden en dorpen, van kunst en cultuur.

Kind en oorlog

 

Natuurlijk willen we deze verhaaltjes (blogs) op onze website ook weer niet al te zwaar maken, maar toch nog even. Het lijkt misschien op vloeken in de kerk, maar zou de wereld er niet beter uitzien als meer vrouwen aan de touwtjes zouden trekken? Het blijkt nog steeds niet overal te lukken om gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen te realiseren.

Want als je goed kijkt …   
Oma’s appeltaart
Oma’s erwtensoep
Oma’s gehaktballen
Oma-fiets
Oma weet raad

En Opa dan?
Een beetje zoeken leverde toch iets op: Opa’s auto, Opa’s fortuin en warempel ook nog Opa’s Oven Friet (van Aviko), lekker bij Oma’s gehaktballen in ieder geval.

 

Opgepast, met deze uitspraken, zegt men, want is MGTTO niet een mannenclub?
Nee, zegt de voorzitter, MGTTO is een vriendenclub.
En onder ‘vrienden’ versta je personen die je vertrouwt en aardig vindt en zo wordt de wereld toch weer een beetje mooier.

Vrouwen in de vriendenclub (ALV 2022)

MGTTO Standaard Afb