Blog 191 – Oorlog en vrede

Nooit gedacht dat ik de titel van een beroemd boek als titel voor een blog zou gebruiken. Oorlog en Vrede, de roman van de Russische graaf Leo Tolstoj over de oorlogen tussen Rusland en Frankrijk in de tijd van Napoleon. En hoe een aantal aristocratische families die oorlogen hebben ervaren.

Zoveel jaren later klonk vanuit zo’n 150 radiozenders wereldwijd Give peace a chance van John Lennon. Een signaal aan Oekraïne en Rusland tijdens de ‘speciale militaire operatie’ zoals men zegt, want van oorlog is geen sprake.

Ondanks al het gesteggel van onze politici, kunnen we bijna niet anders dan constateren dat wij toch nog in een luxe positie verkeren.

Weliswaar wordt het vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne lastig om aan zonnebloemolie (of welke andere olie dan ook) te komen. Zonnebloemolie werd op Marktplaats al tegen belachelijke prijzen aangeboden. En de schappen met meel, pasta, suiker en kaarsen vertonen in de supermarkten eveneens flinke gaten. Het grote hamsteren is begonnen.

Gebarentolk Irma Sluis: hamsteren …

Ook nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, lijkt het bijna ‘not done’ om gewoon je dagelijkse dingen te doen, alsof de wereld is veranderd. En toch ook weer niet …

 

 

Zondag 3 april zal de eerste landelijke rit gereden worden, de Lek en Linge Rit, georganiseerd door Regio West. Er heeft zich een respectabel aantal deelnemers aangemeld. Het zou mooi zijn als die trend zich bij alle ritten zou doorzetten.

Het zou ook mooi zijn als oorlog overal plaats zou maken voor vrede.

We wensen je een fijn maar vooral vredig weekend!

 

MGTTO Standaard Afb