Blog 216 -Iets of niets

Er zit een Boeddha in mijn tuin. Volgens kenners heeft hij een ‘goede uitstraling’. Wellicht heb ik hem daarom uitgekozen, onbewust dan wel, want ik wist niet dat stenen Boeddha ’s een bepaalde uitstraling kunnen hebben. Iemand vroeg me of ik dat beeld vanwege spirituele redenen in mijn tuin had gezet. Nou, eigenlijk niet. Ik weet niet zoveel van Boeddha’s behalve dat ze wel ‘iets’ hebben, wat dat ‘iets’ dan ook is.

Ook de uitvaart van Koningin Elisabeth II had ‘iets’ waardoor miljarden mensen de beelden hebben gevolgd. Imponerende beelden van duizenden burgers langs de route en duizenden anderen in ceremoniële uniformen om hun Queen te begeleiden. Tradities van soms eeuwen oud werden uitgevoerd. Het leverde een ongekend schouwspel op, zelfs voor hen die een aversie tegen koningshuizen hebben.

Een grootse staatsbegrafenis verliep zonder protesten, zonder incidenten, zonder boegeroep … eigenlijk met ‘niets’ dus, maar met respect, zoals het hoort. Men zou er in Nederland vast wel ‘iets’ van kunnen leren.

Het traditionele Engeland : waar MGTTO een beetje mee verbonden is, zodat wij kunnen genieten van de tradities die op MG-gebied in Engeland zijn ontstaan. De tradities die wij individueel en in clubverband willen bewaren.

Er zit een Boeddha in mijn tuin, hij heeft een goede uitstraling. Misschien zo’n uitstraling die je alles en iedereen toewenst.
Maak er ‘iets’ van, dit weekend!

MGTTO Standaard Afb