Blog 217 – Koud hè …

hagel in september

Hij is weer voorbij, die mooie zomer. En ja, we hadden er lang naar uitgekeken. Zeker na een lange coronaperiode waarin alles op een laag pitje stond.
In de afgelopen dagen werden we verrast met veel regen, waar menigeen trouwens ook lang naar uitgekeken had, en zelfs met hagelstenen zo groot als knikkers.

Wie zijn oor te luisteren legt (wat een mooie uitdrukking eigenlijk), wie dat doet, weet vast wel dat ‘energie’ het belangrijkste onderwerp van gesprek is. Kunnen we gas en stroom nog betalen, hoe kunnen we het warm houden op een andere manier.

Alternatieven zijn er genoeg. De goedkoopste warmtebron creëer je door tussen twee bakstenen een aantal waxinelichtjes te zetten en er een terracotta bloempot boven te plaatsen. Maar er zijn ook luxere uitvoeringen zoals je op de bijgaande foto kunt zien. Bijzonder is dat het ook nog werkt, een beetje dan. Maar hoe treurig is het dat we in Nederland op zoek gaan naar terracotta bloempotten om te proberen onze stijgende energiekosten te verlagen.

De zomer is voorbij, de ‘autootjes’ (onze MG’s) gaan veelal weer de winterberging in om te worden vertroeteld en uit te rusten voor een nieuw seizoen.

Mocht het in de winter prachtig open weer zijn, dan houdt niemand je tegen om de garagedeuren open te doen voor een winterrit.

Keep it cool, keep it warm, zorg goed voor jezelf en ook voor je auto.

’s winters de garage in … of ga logeren bij De Garage Inn (Hank)

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb