Blog 220 – Het nieuwe goud

Wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld, het nieuwe goud.
Wel, tegenwoordig kan dat van alles zijn: van bitcoins, data, koffie, groen en aandacht tot zelfs ‘wegen naar de werkelijkheid’, een zoektocht naar een positief mensbeeld en een hoopvol perspectief op de huidige tijd. Wegen naar de werkelijkheid …

De werkelijkheid in deze huidige tijd is het verspreiden van minder hoopvol nieuws: alweer dreigt een tekort aan toiletpapier. Niet vanwege corona, zoals destijds, toen er een tekort aan zeecontainers was en de benodigde grondstof voor papier (houtpulp) niet aangevoerd kon worden. Nu is er, vanwege de oorlog in Oekraïne, een tekort aan grondstof, zijn er hoge energiekosten en heeft Rusland een exportverbod voor berkenhout ingesteld. Wist je dat het gebruik van berkenhout voor de zachtere kwaliteit tissues, zakdoekjes en … toiletpapier zorgt?


Toiletpapier, het wordt dunner, het wordt duurder. Het grote hamsteren is weer begonnen. Wie veel heeft ingeslagen, kan wellicht het meest recente nieuwe goud in handen hebben.
Tip: gooi de lege rolletjes niet weg. Je kunt er zoveel leuke, handige of creatieve dingen mee doen. Losse snoeren keurig opbergen, bijvoorbeeld, maar ook ‘toiletrolkunst’ (vraag echt eens aan meneer Google) behoort tot de mogelijkheden.

We maken er maar een soort van grapje van, terwijl het eigenlijk treurig is dat een mogelijk tekort aan toiletpapier als serieus nieuws gebracht wordt.

British Car Club Day 2021

Vergeet het allemaal maar even en kom a.s. zondag gezellig naar de British Car Club Day in Expo Houten. Wie weet scoor je daar jouw eigen ‘nieuwe goud’, het plaatwerk, het onderdeel of het boek waar je al heel lang naar op zoek bent.

Vergeet niet online je tickets te bestellen en kom vooral even naar de MGTTO-stand, want daar is het  absoluut te doen. Tot zondag!

MGTTO Standaard Afb