Blog 219 – Wijn en bier

Volgens mij kent iedereen deze gezegden wel: wijn na bier geeft plezier, bier na wijn geeft venijn.

Wel, er is nu een variant op deze gezegden. Of het nu ‘wijn en bier’ is of ‘bier en wijn’, het geeft allemaal venijn. Vooral als er experts zijn (of betweters?) die vinden dat ze alles voor iedereen moeten regelen.

Want wie verzint het om tijdens een bingo-avond voor bejaarde mensen het drinken van een glaasje wijn of een biertje te verbieden.

Is er iets mis met bejaarden? Of is er iets mis met … ja, met wie eigenlijk?

Vroeger, ja, je hoort het goed, vroeger heb ik mijn kinderen een aantal zaken bijgebracht, waaronder respect voor ouderen. Het lijkt erop dat respect voor ouderen ver te zoeken is. Een verbod zoals hierboven genoemd, getuigt er in ieder geval niet van (vind ik).

Gelukkig brengen wij, MGTTO-leden, nog wel respect op voor ‘oud’, kopen en restaureren we onze klassieke MG’s, rijden we ermee, genieten we ervan. Niets mis met ‘oud’, toch.

Wat is de moraal van dit verhaal? Heb lak aan allen die denken dat ze alles voor iedereen kunnen beslissen. Drink je wijn (als jij dat wilt), drink je bier (als jij dat wilt) en haal je MG uit de garage (als die dat wil).
Hoe dan ook, happy weekend!

MGTTO Standaard Afb