Blog 223 – Schaap op de rug

Lezertjes van het platteland weten meteen wat te doen wanneer deze noodkreet door de dorpsstraat of over de polder galmt.

Haast is dan geboden, wil men niet met een dood schaap komen te zitten. Men dient het arme dier terstond bij de schouders te pakken en over de kont (eerst even op de kont bij laten komen) weer op de poten te zetten. Doet men het anders, dan flikkert het dier meteen weer om. Het is even een weet en geen reden tot paniek als men weet wat te doen.

Ik kan niet helpen aan een schaap op de rug te denken bij het zien van bijgaande foto’s van een MG met de wieltjes hopeloos in de lucht. De hersenen nemen de beelden in bewerking en veroorzaken daar een vorm van kortsluiting omdat ik hier hulpeloos toe moet zien dat dit beeld niet veranderen zal.

Je wil die lummelende toekijkers op de achtergrond toeschreeuwen dat ding weer op haar wielen te zetten. Zo ingewikkeld kan dat toch niet zijn? Vereende krachten en hup.
Maar nee, niks. Zit er nog iemand onder? Vooruit! Doe wat!

Je voelt je ongeveer als de TV kijker die bij de natuurdocumentaire tegen de gnoe op het scherm schreeuwt dat er achter dat bosje links een stelletje leeuwen zit (de camera heeft dat net nog laten zien) dat je iedere moment zal bespringen.
”RENNNN!!! stom beest! RRRENNN!”

Maar ja, je weet al hoe dat afloopt. De gnoe graast nog even onwetend verder. En daar heb je het. De troep leeuwen breekt uit de struiken en voordat de gnoe kan vluchten, gaat het dier al tegen de vlakte, wordt zijn buik opengescheurd, de darmen naar buiten getrokken terwijl we een gnoe-achterpoot nog wild om zich heen zien trappen. Niks meer aan te doen. Hulpeloos kijk je toe.

Deze bijdrage werd geschreven door MGTTO-lid Teun Berserik die er nog het volgende aan toevoegde:  voor de lezertjes die niet van het platteland zijn, ik zag dat er op YouTube filmpjes te bekijken zijn over hoe een schaap weer op de poten te krijgen.
Filmpjes hoe dat met een MG te doen, zijn er nog niet. Iemand?

En omdat we op onze website ruimte hebben gemaakt voor filmpjes, nog maar een keer de oproep: iemand? En als je gaat rijden, wordt geen ‘schaap op de rug’, Safety first, fast …

 

 

MGTTO Standaard Afb