Blog 224 – Wereld op z’n kop

Vanwege gebrek aan conducteurs laten de Nederlandse Spoorwegen het kantoorpersoneel een spoedcursus volgen waarna ze als conducteur kunnen worden ingezet. Een nobel streven, denk ik. Hebben ze teveel kantoorpersoneel? Moeten de overblijvers nu harder werken? Of, krijgen schoonmaakmedewerkers en ander ondersteunend personeel nu een spoedcursus administratie?
En dan? Waar haal je dan weer personeel vandaan voor de ondersteunende werkzaamheden. Misschien zou dat een goede leerschool zijn voor het management, al is het de vraag of ze er ooit iets van zullen leren.

Maar om even dicht bij huis te blijven, onze vriendenclub MGTTO is in deze wereld die bijna overal op z’n kop staat, nog altijd een levende (of kan ik ook zeggen een levendige) vereniging. Waar mogelijk wordt aandacht voor de club gevraagd. Ledenwerving leek een taak voor alleen het bestuur, maar kijk, ook hier gaat de bestaande wereld even op z’n kop. Het is gedaan met de rust in de regio’s, vooral gedaan met de rust van hen die nog altijd geen lid van MGTTO geworden zijn. Ledenwerving zal voortaan niet alleen op beurzen maar ook op regionaal niveau plaatsvinden.

Ledenwerving BCCD 2019

Ledenwerving jaren ’60

Over niet al te lange tijd vieren we het 55-jarig bestaan van onze club. Een aantal van vijfhonderd leden is onze stip aan de horizon, toch! We zijn begonnen met 5, van 5 tot 500 in 55 jaar moet kunnen, ook al maakt de wereld het er ons niet eenvoudiger op.

 

If you stay positive in a negative situation, you win!

 

 

 

MGTTO Standaard Afb